BAHAN-BAHAN
- 1 bungkus (350g) biskut marie
- Setengah buku butter
- 2 biji telur
- 1 cwn serbuk koko
- 1/2 cwn milo
- 1 cwn air
- 3/4 cwn gula
- ** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak rase cokelat yg kuat..gune 1 cwn koko+1/2 cwn milo.nak rase yg agak mild,gune 1cwn milo+1/2 cwn koko
CARA MEMBUATNYA
- Patah-patahkan biskut
- Dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut
- Masukkan butter,kacau sampai butter cair
- Kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat).padamkan api
- Masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan sampai semua biskut dh di selaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)
- Masukkan dlm loyang..tekan2 sket bg padat.simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang
SELAMAT CUBA!!!^__^
mcm mana tk nak bagi jadi keras ek?
ReplyDeletezihaahhh! kite de letak jugak resipi ni dlu2 lepas spm. cubala, senang je :) http://bliss6thjune.blogspot.com/2010/05/zaf-kek-batik-mothers-day.html
ReplyDeleteckp kat umar tuh, xnak keras, letak air lebih sikit la, xpun makan waktu panas. nak keras, masuk peti sejuk. ahaha.
asfarina!!..sy dh cube dh tpi trlbih manis pulk aritu..haha...t cuba respi asfar pulk ye~jzzkilh
ReplyDeleteumar:a'ah...ikut ckp cik asfarina tu...btol lh tu
yeke..he..ok2..syukran..
ReplyDeleteafwan
ReplyDelete